/ Investitori / REORGANIZAREA ŞI RESTRUCTURAREA COMPANIILOR - SOLUŢIE PENTRU RELANSAREA AFACERILOR ACESTORA

Investitori

14/06/2012

REORGANIZAREA ŞI RESTRUCTURAREA COMPANIILOR - SOLUŢIE PENTRU RELANSAREA AFACERILOR ACESTORA

 

Ne aflăm într-un context economic dur şi puţin favorabil aplicării şi derulării fără turbulenţe a iniţiativelor de afaceri. Capacitatea de predicţie a evoluţiei acestui climat agitat fiind relativ redusă, există posibilităţi certe ca, atât întreprinzătorul cât şi banca, să se afle la un moment dat în situaţia de a decide asupra oportunităţii continuării afacerii începute. Alţi factori, precum ineficienţa sistemului de management, neadaptarea obiectivelor şi strategiilor la evoluţia pieţei ori la contextul general al mediului de afaceri, ne conduc spre ideea necesităţii monitorizării intrării  firmelor în zonă de risc, pentru a putea preveni situaţiile limită.

Ne-am apropiat de un domeniu puţin explorat în ţara noastră, şi anume „restructurarea şi relansarea companiilor” (workout) cu extensie în „restructurarea afacerilor” (turnaround), domeniu care a început să atragă din ce în ce mai mulţi profesionişti: manageri, consultanţi financiari, contabili, avocaţi, finanţatori, judecători, lichidatori şi alţii. Aceştia s-au organizat recent în „ASOCIAŢIA PENTRU RESTRUCTURAREA MEDIULUI DE AFACERI (Turnaround Management Association Romania) – TMA România”, lansată la data de 14 martie 2012 în cadrul unui colocviu desfăşurat la sediul Băncii Naţionale a României, preşedintele acestei asociaţii fiind ales dl. Bogdan Olteanu, vice-guvernator al BNR. A fost creat astfel, cu devotament, integritate şi competenţă, cadrul dedicat activităţilor de restructurare, managementul crizei şi revitalizarea întreprinderilor.

Cultura reorganizării, restructurării şi relansării unei afaceri sau a unei companii, este, încă, puţin cunoscută şi mai ales practicată. Aplicarea de metode specifice managementului restructurării în fazele incipiente de contaminare a afacerii, conduce la însănătoşirea acesteia şi la revitalizarea companiei în cauză, dar acesta este un adevăr descoperit de multe ori prea târziu.

În acest context, Institutul Bancar Român vă invită să participaţi la conferinţa organizată în parteneriat cu ASOCIAŢIA PENTRU RESTRUCTURAREA MEDIULUI DE AFACERI– TMA România, Asociaţia Română a Băncilor şi KPMG Romania

Localizare sediul IBR, 19 iunie 2012 cu începere de la ora 16:30, cca 2 ½  ore

Agenda:

Registration & welcome coffee

Cuvânt de deschidere:

Petru RAREŞ, Preşedinte Executiv – Director General Institutul Bancar Român

Necesitatea dezvoltării unei culturi de workout în mediul financiar bancar şi de afaceri din România

Keynote Speaker:

Bogdan Olteanu, Vice-guvernator Banca Naţională a României

- Conceptul de workout şi crearea cadrului instituţional pentru aplicarea acestuia – Infiinţarea TMA România

Speakers:

Speranţa MUNTEANU, Partner în Consultanță în Afaceri, KPMG România

- Practici internaţionale aplicabile activităţii de restructurare a creditelor. Ofiţerul de restructurare – util şi necesar

Şerban TOADER, Senior Partner, KPMG România

- Consideraţii privind mediul profesional de restructurare in România

Mirela Iovu, Vicepreşedinte CecBank

- Restructurarea/Reorganizarea afacerii vs. Faliment – provocări şi oportunităţi

Ioana Necula, Director General International Leasing

Restructurarea companiei International Leasing – studiu de caz

Participarea se face doar pe bază de invitație; dacă sunteți interesați, vă rugăm să ne contactați.