/ Investitori / REORGANIZAREA ┼×I RESTRUCTURAREA COMPANIILOR - SOLU┼óIE PENTRU RELANSAREA AFACERILOR ACESTORA

Investitori

14/06/2012

REORGANIZAREA ┼×I RESTRUCTURAREA COMPANIILOR - SOLU┼óIE PENTRU RELANSAREA AFACERILOR ACESTORA

 

Ne afl─âm într-un context economic dur ┼či pu┼úin favorabil aplic─ârii ┼či derul─ârii f─âr─â turbulen┼úe a ini┼úiativelor de afaceri. Capacitatea de predic┼úie a evolu┼úiei acestui climat agitat fiind relativ redus─â, exist─â posibilit─â┼úi certe ca, atât întreprinz─âtorul cât ┼či banca, s─â se afle la un moment dat în situa┼úia de a decide asupra oportunit─â┼úii continu─ârii afacerii începute. Al┼úi factori, precum ineficien┼úa sistemului de management, neadaptarea obiectivelor ┼či strategiilor la evolu┼úia pie┼úei ori la contextul general al mediului de afaceri, ne conduc spre ideea necesit─â┼úii monitoriz─ârii intr─ârii  firmelor în zon─â de risc, pentru a putea preveni situa┼úiile limit─â.

Ne-am apropiat de un domeniu pu┼úin explorat în ┼úara noastr─â, ┼či anume „restructurarea ┼či relansarea companiilor” (workout) cu extensie în „restructurarea afacerilor” (turnaround), domeniu care a început s─â atrag─â din ce în ce mai mul┼úi profesioni┼čti: manageri, consultan┼úi financiari, contabili, avoca┼úi, finan┼úatori, judec─âtori, lichidatori ┼či al┼úii. Ace┼čtia s-au organizat recent în „ASOCIA┼óIA PENTRU RESTRUCTURAREA MEDIULUI DE AFACERI (Turnaround Management Association Romania) – TMA România”, lansat─â la data de 14 martie 2012 în cadrul unui colocviu desf─â┼čurat la sediul B─âncii Na┼úionale a României, pre┼čedintele acestei asocia┼úii fiind ales dl. Bogdan Olteanu, vice-guvernator al BNR. A fost creat astfel, cu devotament, integritate ┼či competen┼ú─â, cadrul dedicat activit─â┼úilor de restructurare, managementul crizei ┼či revitalizarea întreprinderilor.

Cultura reorganiz─ârii, restructur─ârii ┼či relans─ârii unei afaceri sau a unei companii, este, înc─â, pu┼úin cunoscut─â ┼či mai ales practicat─â. Aplicarea de metode specifice managementului restructur─ârii în fazele incipiente de contaminare a afacerii, conduce la îns─ân─âto┼čirea acesteia ┼či la revitalizarea companiei în cauz─â, dar acesta este un adev─âr descoperit de multe ori prea târziu.

În acest context, Institutul Bancar Român v─â invit─â s─â participa┼úi la conferin┼úa organizat─â în parteneriat cu ASOCIA┼óIA PENTRU RESTRUCTURAREA MEDIULUI DE AFACERI– TMA România, Asocia┼úia Român─â a B─âncilor ┼či KPMG Romania

Localizare sediul IBR, 19 iunie 2012 cu începere de la ora 16:30, cca 2 ½  ore

Agenda:

Registration & welcome coffee

Cuvânt de deschidere:

Petru RARE┼×, Pre┼čedinte Executiv – Director General Institutul Bancar Român

Necesitatea dezvolt─ârii unei culturi de workout în mediul financiar bancar ┼či de afaceri din România

Keynote Speaker:

Bogdan Olteanu, Vice-guvernator Banca Na┼úional─â a României

- Conceptul de workout ┼či crearea cadrului institu┼úional pentru aplicarea acestuia – Infiin┼úarea TMA România

Speakers:

Speran┼úa MUNTEANU, Partner în Consultan╚Ť─â în Afaceri, KPMG România

- Practici interna┼úionale aplicabile activit─â┼úii de restructurare a creditelor. Ofi┼úerul de restructurare – util ┼či necesar

┼×erban TOADER, Senior Partner, KPMG România

- Considera┼úii privind mediul profesional de restructurare in România

Mirela Iovu, Vicepre┼čedinte CecBank

- Restructurarea/Reorganizarea afacerii vs. Faliment – provoc─âri ┼či oportunit─â┼úi

Ioana Necula, Director General International Leasing

Restructurarea companiei International Leasing – studiu de caz

Participarea se face doar pe baz─â de invita╚Ťie; dac─â sunte╚Ťi interesa╚Ťi, v─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi.