/ Investitori / International Leasing - premiata pentru Perseverenta la gala „Campioni in business”

Investitori

24/02/2012

International Leasing - premiata pentru Perseverenta la gala „Campioni in business”

International Leasing a primit Premiul pentru Perseverenta in cadrul galei „Campioni in Business”, eveniment organizat de Ziarul Financiar, Enterprise Investors, BCR si asociatia Triple Helix, care recunoaste cele mai dinamice companii cu capital romanesc si antreprenorii care stau in spatele succesului acestor afaceri.

Premiul obtinut vine dupa ce in ultimul an International Leasing s-a aflat in plin proces de reorganizare, dovedinu-se a fi un model privind restructurarea unui business aflat in insolventa. In 2010, in contextul crizei economice si al declinului puternic inregistrat de piata de leasing, International Leasing a solicitat deschiderea procedurii de reorganizare. Dupa un an, businessul a fost restructurat in doua companii noi: o institutie financiara noua, care a preluat activitatile de leasing financiar, si o societate de management si administrare a activelor toxice provenite din activitati de creditare.

Afacerea fondata de Ioana Necula cu mai bine de 16 ani in urma a renascut practic odata cu cele doua noi societati, aflate in acest moment in plina dezvoltare, urmand business-planul stabilit. „International Leasing a demonstrat ca este o companie matura care are capacitatea de a se adapta la situatia economica actuala. Nu am renuntat atunci cand activitatea nu a mai putut fi continuata conform planul initial, ci, din contra, am urmarit sa gasim noi directii, construind pe experienta de business si  know-how-ul acumulate”, a declarat Ioana Necula, Director General International Leasing. 

Finantarea in sistem leasing ramane in continuare activitatea de baza a companiei, care beneficiaza de sustinerea unora dintre cei mai importanti creditori financiari. In plus, avand la baza o experienta solida privind administrarea de parcuri auto, managementul companiei a dezvoltat o platforma de administra­re a activelor toxice, care preia portofolii externe.

###

International Leasing IFN SA este prima companie independenta de leasing din Romania, cu activitate de peste 16 ani.

Valoarea totala a activelor International Leasing era la jumatatea anului 2010 de 31 milioane euro.

Compania a derulat un numar de trei emisiuni publice de obligatiuni, toate inchise cu succes, ultima emisiune fiind achitata integral creditorilor obligatari in decembrie 2009. International Leasing a avut astfel o experienta bogata si pozitiva pe piata de capital, aceasta incluzand si perioada in care actiunile companiei au fost tranzactionate pe piata RASDAQ.

Download comunicat