/ Investitori / International Leasing anunta reorganizarea activitatii companiei

Investitori

01/07/2011

International Leasing anunta reorganizarea activitatii companiei

International Leasing anunta demararea cu succes a procesului de reorganizare a activitatii companiei. La doar cateva luni de la deschiderea procedurii de insolventa, compania vine cu un nou plan potrivit caruia isi va desfasura activitatea in perioada urmatoare, plan sustinut in unanimitate de partenerii din mediul bancar.

Conform noului plan, compania se restructureaza in doua entitati: o institutie financiara nebancara noua - IFN International Leasing Iasi SA  - care preia activitatile de leasing financiar, si o societate specializata in achizitionarea si valorificarea de active toxice.

“Activitatea centrala a companiei ramane finantarea in sistem leasing. Expertiza acumulata in cei peste 16 ani de functionare, personalul specializat precum si platforma tehnica dezvoltata ne permit in plus sa fructificam o noua oportunitate de business: managementul activelor toxice, provenite din piata de leasing si din piata bancara.”, a declarat Ioana Necula, Director General International Leasing.

Activitatea restructurata a International Leasing a fost modelata pe baza urmatoarelor ipoteze:
transferul portofoliilor de leasing performante catre filiala nou creata
valorificarea activelor neperformante existente la data implementarii planului de reorganizare
achizitia de portofolii neperformante de leasing aflate in administrarea unor institutii de credit
restructurarea creditelor comerciale la care International Leasing este parte contractanta.

In procesul de reorganizare juridica International Leasing este asistata de KPMG Restructuring SPRL, care asigura consultanta in stabilirea strategiei de restructurare si in negocierea conditiilor de continuare a activitatii.

Planul de reorganizare a fost propus in temeiul Legii nr. 85/2006 privind procedura de insolventa si va fi implementat pe o durata de trei ani, incepand cu luna iunie 2011.

Download comunicat